2012/06/30

Impagaments espanyols

Al llarg de la seva història, l'estat espanyol ha realitzat dotze impagaments de les seves obligacions. El següent escrit ho explica molt bé:
http://accionesdebolsa.com/las-quiebras-de-espana-algo-de-historia.html

2012/06/15

No costa res fixar-s'hi una mica

Els resultats de la jornada d'avui de l'eurocopa publicats a la web de La Vanguardia:

El que em sorprèn d'aquesta imatge és la bandera d'Ucraïna. No és la correcta: els colors estan canviats, invertits. I així perd tot el sentit. Us ho explico fent una mica d'història.

Històricament, Ucraïna ha estat un país productor de cereals. Ja a l'antiga Grècia es considerava Ucraïna com el "graner de Grècia". Al llarg de molts segles el país va tenir una importància cabdal en el comerç de cereals. Era "el graner d'Europa".

Degut a això, la bandera ucraïnesa és ben simple: formada per dos colors, blau i groc. El blau representa el cel, mentre que el groc representa els camps de cereals. I, per tant, el color blau ocupa la franja superior, com tot cel, mentre que el groc ocupa la part inferior, com tot camp de blat. La wikipedia ho explica: http://es.wikipedia.org/wiki/Bandera_de_Ucrania.

M'agraden les coses senzilles. En aquest cas, trobo que l'elecció de la bandera té una lògica històrica impecable, és senzilla, i a més no fa referència ni a victories ni derrotes bèl·liques ni res semblant. Llàstima que a vegades ho compliquem tot innecessàriament.

Per acabar, una foto. Aquesta és la bandera correcta!