2010/10/30

El panellet de pinyó

Molt a prop ja de la festa de Tots Sants i La Castanyada, és el moment de comprar (o fer) els panellets. De panellets n'hi ha de molts tipus: de maduixa, de xocolata, de cafè, de coco, d'ametlla i, com no, de pinyó.

Aprofito aquest escrit per lloar el panellet de pinyó, com tantes altres persones, i per desitjar una bona castanyada a tothom!

2010/10/28

Els canvis


Segurament l'inici de curs i l'any nou són els dos períodes on és més freqüent que ens plantegem canvis. De feina, d'afició, d'estil de vida, d'hàbits alimentaris, de parella, de vivenda...

El món canvia constantment. Allò que un dia ens sembla que és el que volíem, un altre canvia i ho deixa de ser, i nosaltres, les persones d'aquest món, canviem. Canviem per adaptar-nos a aquests canvis, buscant en cada moment allò que creiem millor per a nosaltres, allò que ens sembla més coherent amb el nostre pensament.

Els canvis són complicats. Suposen una renuncia a unes coses que teníem anteriorment per assolir-ne unes altres de noves. Tot no hi cap. Hi perdem llargues xerrades, companyies, actituds, records... que són substituits més ràpidament del que podria semblar.

Els canvis també són arriscats. Són una aposta. Perdem el que teníem amb la intenció de guanyar noves coses, suposadament millors, però sempre amb una incertesa, un risc.

Els canvis són moments d'inquietud, de desconcert, de temor... però també d'alegria, d'il·lusió, d'emoció. Per haver pres una decisió que ens ajudarà a millorar, a assolir allò que volem.

Aquest escrit va dedicat a tots els que hem fet canvis recentment. A tots, que tingueu molta sort, que tinguem molta sort!