2009/02/21

Nombre vs número

Segons el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (www.dlc.iec.cat).

nombre
Resultat de comptar les coses que formen un agregat, i ens abstracte que resulta de generalitzar aquest resultat. Nombre parell. Nombre senar o imparell. Nombre trencat, fraccionari.
número
Nombre amb què una persona o una cosa és designada dins una sèrie o col·lecció. La casa número 7 del carrer de la Perera. Treure, en un sorteig, un número alt, un número baix, un bon número.

2009/02/15

Contradicció?

Ahir a la nit, escoltant el Tu diràs de RAC1 (programa d'esports), un oient va fer notar que al diari MARCA apareixien les dues notícies següents:
GOLEA AL SPORTING (0-4) Y YA ESTÁ A DIEZ PUNTOS DEL BARÇA
Festival blanco para dar vida a la Liga
TIENE LA JUVENTUS A NUEVE PUNTOS *
El Inter acaricia el scudetto al imponerse a un buen Milán en un polémico derby
Es veu que a Espanya i a Itàlia els punts tenen un valor diferent!

* El text no és literal

2009/02/08

Les taronges Torres

Sóc una persona d'aquelles a les que costa menjar taronges. No és no m'agradin, al contrari, però em costa de menjar la pell de la taronja que separa els grills.

Fa un temps em van recomanar unes taronges d'una casa, les taronges Torres. Me les va recomanar la senyora de la fruiteria dient que eren molt bones. I realment ho són. La pell aquesta és molt mengívola.

Ho sento per la bona dona, però vaig trobar-les també al supermercat del costat un euro el quilo més barates que el que em cobrava ella!

Suposo que aquesta marca, que no em paga res per què li faci publicitat, és igual que tantes d'altres, però com que és la que conec aprofito per a recomanar-les a tothom!